Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

30. 03. 2017. 10:28   >>  10:03 7

VUČIĆ PORUČIO

Ako izgubim, čestitaću u 22 sata

Moja osnovna poruka tokom cijele kampanje je očuvanje stabilnosti, rekao je kandidat za predsjednika Srbije, Aleksandar Vučić.

On je dodao da je stabilnost garant ekonomskog razvoja koji će omogućiti da građanima Srbije, koji teško žive, iz godine u godinu bude sve bolje.

Vučić je za Politiku rekao da je osnovni postulat politike koju je vodio od 2012. bila stabilnost i da je bilo nevjerovatnih teškoća da se ona obezbijedi.

On dodaje da "uprkos teškim izazovima u regionu, nijesmo ulazili u skobe ni sa kim, prećutavši mnogo šta samo da bismo sačuvali mir i stabilnost." 

Prema njegovim riječima, rezultat toga jeste da poslije mnogo godina imamo čvrste i dobre temelje za ekonomski rast i ocjenjuje da upravo zato postoje brojni pokušaji da se sruši politička stabilnost. 

On kaže i da nema lični problem s deset kandidata, veći s tim što bi neki od njih potpuno srušili stabilmost što bi dovelo do katastrofe. Na pitanje kako to pokušavaju da destabilizuju državu, on odgovara da to rade najstrašnijim neistinama. 

"Jednog dana kažu da ste priznali Kosovo, drugog da nijeste dovoljno dali i da zato nijeste na evropskom putu, trećeg da ste postali ruska gubernija, pa da ste izdali Ruse... I više ne znate šta govore ni šta je njihova politika, ali slušate najprimitivnije napade na svoju i porodice drugih ljudi", dodaje on. 

Protivnicima je rekao da bi bilo dobro da džentlmenski prihvate poraz, "kao što neće, ali ja hoću".

"Ako izgubim, čestitaću već u 22 sata i reći da više nisam ni predsjednik vlade. Pokazao sam da to umijem kad sam čestitao Nenadu Bogdanoviću na izborima za gradonačelnika, ali ono što neće moći da rade, to je da upadaju u institucije, kao što su upadali u RIK prošle godine. Radite sve po slovu zakona, ali nema ništa od sprovođenja te vrste destabilizacije", poručio je Vučić.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније