Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

16. 06. 2013. 17:40 >> 17:41

"OCCUPY MOSTAR"

Sjutra u Mostaru novi protesti građana

Mostarska policija je spremna za proteste koje je najavio pokret „Occupy Mostar“, koji počinju sutra u podne, javio je dopisnik agencije Anadolija.

 

 

S druge strane, organizatori su pozvali učesnike na protestima da ponesu vreće za spavanje i šatore, što je najava dugoročnih protesta.

„Mi smo dobili najavu za proteste od organizatora 'Occupy Mostar' u petak. Njima još treba odobrenje Gradske uprave Mostara za zauzimanje javnih površina, međutim, mislim da neće biti problema sa izadavanjem tog odobrenja“, rekao je u izjavi za agenciju Anadolija načelnik Policijske uprave Mostar Draženko Miletić.

„Mostarska policija neće biti prepreka slobodnom iskazivanju volje i mirnim protestima i reagovaćemo samo ako je ugrožen javni red i mir“, kazao je Miletić i dodaje da je mostarska policija to pokazala i tokom prethodnih protesta povodom zahtjeva za usvajanje zakona o JMBG, kao i u slučaju protesta studenata i zaposlenika Univerziteta "Džemal Bijedić".

Na velikombroju mjesta u Mostaru zalijepljeni su plakati sa najavom sutrašnjih protesta.

"Occupy Mostar" pozvao je  na proteste koji će se održati u ponedjeljak u 12 sati na Španjolskom trgu, centralnom gradskom trgu. Organizatori su pozvali ljude iz Ljubuškog, Čitluka, Međugorja, Posušja, Tomislavgrada, Širokog brijega te ostatka Hercegovine da se "ujedine" na protestima u Mostaru.

"Pozivamo sve ljude iz BiH željne promjena, sankcioniranja kriminalnih političara i odgovornih za napaćeno stanje u državi da nam se pridruže u ponedeljak 17. juna na masovnom prosvjedu u Mostaru", navodi se u njihovim porukama. 

Organizatori pozivaju da se naprave transparenti, ponesu zviždaljke, markeri, rekviziti, instrumenti, ali i šatori i vreće za spavanje.

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније