Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

16. 06. 2013. 18:33 >> 18:33

OPTIMISTA

Tači: Sporazum koristan svima

Kosovski premijer Hašim Tači pozvao je Srbe sa sjevera Kosova da prihvate briselski sporazum i poručio da je on koristan svima - podjednako Srbiji i Kosovu, a posebno Srbima na sjeveru.

Tači je, u izjavi Tanjugu, rekao da će oni time dobiti slobodu kretanja, vladavinu prava i slobodne i demokratske izbore na kojima će Srbi moći da biraju svoje predstavnike.

Kosovski premijer, koji je na Evropskom forumu u Getvajgu (Austrija), briselski sporazum ocijenio istorijskim, kaže da sada i Beograd i Priština moraju da se fokusiraju na implementaciju sporazuma i saradnju, te da u tome imaju snažnu podršku EU, Euleksa i Kfora.

Tači je optimista što se daljih razgovora u Briselu tiče i nada se da će dijalog i implementacija briselskog sporazuma biti nastavljeni.

Za njega je, dodao je, ključna implementacija dogovorenog.

Na Evropskom forumu u Getvajgu učestvovao je i srpski premijer Ivica Dačić, a Kosovo je predstavljeno asimetrično, odnosno u programu današnje sjednice pored funkcije kosovskog premijera nalazila se zvjezdica, a na dnu fusnota koja objašnjava da se time ne prejudicira status Kosova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније