Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

09. 02. 2013. 22:28   >>  22:27 1

NEMA AUTONOMIJE

Čanak: Vojvodina ne gubi autonomiju jer je i nema

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da nije tačno da Vojvodina ubrzano gubi autonomiju, pošto ona tu autonomiju i nema.

"Potpuno su neozbiljne tvrdnje da Vojvodina od formiranja nove Vlade Srbije ubrzano gubi autonomiju, iz prostog razloga što Vojvodina autonomiju ni nema", rekao je Čanak za sjutrašnji novosadski Dnevnik. 

Dodao je da inicijativa pojedinih organizacija da treba ukinuti Autonomnu Pokrajinu Vojvodinu nije nova i ocijenio da je u temeljima te inicijative dalja centralizacija države.

"Drugi razlog je namjera da se prikaže kako su podjednako ekstremna zalaganja LSV-a da Vojvodina ima zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, pravo na imovinu i izvorne prihode, i ova koja zagovaraju ukidanje autonomije. I, dakle, pošto su to, eto, ekstremi, onda je najbolje da položaj Vojvodine ostane kakav je sada, a to znači da nema nikakvu vlast, već da se svede na grupu autističnih parazita koji sjede u Banovini čekajući da s vremenom izumru", rekao je Čanak.

On je rekao da treba istražiti optužbe po kojima je pokrajinska administracija "nekakvo leglo pljačke i korupcije".

Prema njegovim riječima, postoje "medijski ogranci podivljalih državnih službi kojima nije problem da onoj meti koja je određena "za samo dva dana na glavu izruče tone fekalija".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније