Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

09. 02. 2013. 23:16   >>  23:57 12

I ŠAKOM I KAPOM

Blagajnik krao od SPC, pa ljetovao na Svetom Stefanu

Izvor „Blica” blizak istrazi navodi da je prilikom pretresa kuće blagajnika SPC-a pronađeno 10.000 eura. U kući je bilo zlato i dva izuzetno skupocjena ručna sata. Žikić je živeo sa porodicom u iznajmljenom luksuznom stanu na Dedinju za koji je plaćao rentu oko 1.500 eura.

Kontroverzni blagajnik je bukvalno na dnevnom nivou trošio znatne sume novca jer je uvek bio u prilici da uzme iz kase Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Kako „Blic” saznaje, blagajnik je ljetovao na Svetom Stefanu gdje je trošio i desetine hiljada eura,

Izvor „Blica“ navodi da, međutim, nije samo Žikić uživao u pokradenom crkvenom novcu.

„On je novac davao i pozajmljivao. Davao je ukradeni novac i familiji. Bio je krajnje galantan čak i kod automehaničara. Bahatio se s pokradenim novcem ostavljajući napojnice veće od samog računa. On je jednostavno trošio gde je stigao“ - kaže izvor „Blica”.

Žikić je ostavljao i po hiljadu eura za dječje rođendane predstavljajući sebe kao dobrog čovjeka koji odvaja toliki novac iako zarađuje prosječno. Blagajnik, inače svršeni teolog i sin svještenika, voli „mercedes“. Prilikom hapšenja imao je dva „mercedesa“, od kojih je jedan novi model. Policija je otkrila i jednog od saučesnika kome je Žikić davao novac, a s kojim je trebalo da otpočne zajednički „biznis“.

Istraga će biti proširena i na još neke službenike Patrijaršije jer se sumnja da Žikić nije sam u milionskoj krađi, ali i na ljude iz njegove privatne okoline.

Blagajnika je policija uhapsila u srijedu usred dana u zgradi Patrijaršije, a akcija je izvedena tako diskretno, da ostali zaposleni nijesu ni posumnjali da je posrijedi hapšenje. Patrijarh Irinej je MUP zamolio za tajnost akcije.

Žikić je najviše novca ukrao u vrijeme bolesti patrijarha Pavla.

(BLIC)

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније