Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

14. 04. 2017. 11:10 >> 10:44
7

VULIN OCIJENIO

Politika Prištine - učiniti zlo Srbima

Politika Prištine se uvijek svodi na to ko može učiniti više zla Srbima i ko može baciti više blata na Srbiju, izjavio je ministar za rad u Vladi Srbije, Aleksandar Vulin.

On je to rekao povodom optužbi kosovskog ministra spoljnih poslova da Srbija pokušava da destabilizuje region.

Vulin je rekao da Priština to radi sve vrijeme, te da će biti više takvih napada kako odmiče vrijeme od Briselskog sporazuma i kako Priština shvata da taj sporazum radi protiv nezavisnosti KIM i jača poziciju Srbije na KIM.

"Tako ćete imati više pokušaja Prištine da izbjegne Briselski soprazum i njegovo sprovođenje. O Briselskom sporazumu nema više šta da se pregovara, sve je ispregovarano, ne može se ponovo pregovarati o onome što je dogovoreno i potpisano", podvukao je Vulin i naveo da je sada na Prištini da sprovede ono što je optpisano Briselskim sporazumom. 

Ministar ističe da je pozicija Beograda jasna, da nikada nećemo priznati državnost Kosova. 

"Za nas Kosovo nije i neće biti država, neće biti članica UN", rekao je Vulin. 

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj iznio je niz optužbi na račun Srbije u autorskom tekstu za "Njujork tajms", a prije svega da pokušava da destabilizuje region poslije dvije decenije stabilnosti.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније