Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

20. 04. 2017. 13:43 >> 13:17
8

VUČIĆ APELOVAO

Albanci da ne govore o potrebama ujedinjenja

Premijer Srbije Aleksandar Vučić apelovao je danas na političke predstavnike Albanaca da ne izlaze u javnost sa izjavama o potrebi da svi Albanci regiona formiraju jedinstvenu državu ukoliko bude zaustavljen proces evropskih integracija.

"Mi ih molimo, ponavljam, molimo da sa takvim izjavama, ma šta mislili, ne izlaze u javnost jer to ne doprinosi dobrim odnosima u regionu niti stvaranju atmosfere saradnje i zajedničkog rada na važnim projektima", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, nakon sastanka sa predstavnicima fabrika odbrambene industrije.

On je ocijenio da tako nešto, bez obzira na nečije želje, neće biti dozvoljeno.

Premijer Srbije je pozvao predstavnike Evropske unije da reaguju na te izjave i ocijenio da bi, kada bi on izjavio da svi Srbi treba da žive u istoj državi, vjerovatno bio okačen u Briselu na jarbol, umjesto neke od zastava koje tamo vise.

Vučić je rekao da Vlada Srbije ne želi nikoga da vrijeđa i ne izjavljuje ništa slično, jer razmišlja isključivo o dobroj i uspješnoj ekonomiji i boljem životnom standardu građana.

Predsjednik Kosova Hašim Tači i premijer Albanije Edi Rama najavili su prethodnih dana da bi bilo dobro da dođe do ujedinjenja Kosova i Albanije, odnosno da svi Albanci regiona žive u jednoj državi, ako izblijedi evropska perspektiva Zapadnog Balkana.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније