Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 06. 2013. 15:18   >>  15:19

SLUČAJ "MINISTARSTVO ZDRAVLJA"

Kosovo: Bukoši oslobođen optužbi

Osnovni sud u Prištini, u vijeću sastavljenom od EULEX-ovih i kosovskih sudija, proglasio je tri osobe krivim u takozvanom slučaju "Ministarstvo zdravlja”. Bivši zamjenik premijera Kosova, Bujar Bukoši, je u istom procesu oslobođen svih optužbi.

 

 

Bivši stalni sekretar Ministarstva zdravlja Kosova Ilir Tolaj proglašen je krivim za krivično djelo podsticanja na falsifikovanje službenih dokumenata u saučesništvu i izbjegavanje plaćanja poreza. On je oslobođen ostalih optužbi, javlja agencija Anadolija.

Tolaj je osuđen na zbirnu kaznu zatvora u trajanju od 18 mjeseci i novčanu kaznu u trajanju od 1.000 evra, saopšteno je iz EULEX-a. Njemu je zabranjeno obavljanje funkcija u javnoj administraciji ili javnoj službi u trajanju od tri godine.

Okončana je mjera kućnog pritvora naložena protiv Ilira Tolaja i biće donijeta nova presuda.

Arbenita Pajaziti proglašena je krivom za dvije tačke optužbe, podsticanje na falsifikovanje službenih dokumenata, od kojih je jedna u saučesništvu. Ona je osuđena na zbirnu kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci, uslovno na dvije godine. Zabranjeno joj je obavljanje funkcija u javnoj administraciji ili javnoj službi u trajanju od dvije godine.

Hajrulah Fejza proglašen je krivim za dvije tačke optužbe prijema mita i oslobođen je ostalih optužbi. Fejza je osuđen na zbirnu kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci.  Optuženom je zabranjeno obavljanje funkcija u javnoj administraciji ili javnoj službi u trajanju od tri godine.  

Bivši zamenik premijera Kosova Bujar Bukoši je oslobođen svih optužbi, kao i ostali službenici ministarsta Ismet Hiseni, Zenelj Kuči i Bekim Fuša.

Slučaj je bio krivično gonjen od strane EULEX-ovog tužioca iz Kancelarije Specijalnog Tužioca Kosova (KSTK). 

(AA)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније