Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

25. 04. 2017. 23:03 >> 22:37
2

U SRBIJI

Uhapšeni carinici negirali krivicu

Svih 16 srbijanskih carinika, koji su uhapšeni zbog sumnje da su oštetili budžet Srbije za više od 11,5 miliona eura, negirali su krivicu u Trećem osnovnom tužilaštvu.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo da im se odredi pritvor da ne bi uticali na svjedoke i da ne bi ponovili krivično djelo, rekao je danas Tanjugu portparol tužilaštva Ivan Marković.

Na teret im se, rekao je Marković, stavlja krivično djelo nesavjestan rad u službi za koje je zaprijećena kazna do pet godina zatvora.

O pritvoru će odlučiti sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda.

Carinici su uhapšeni zbog sumnje da su skoro godinu dana robu, prije svega cigarete uvezene iz inostranstva, fiktivno razduživali za navodne potrebe raznih ambasada i međunarodnih organizacija u Srbiji.

Na taj način su, kako se sumnja, nesavjesnim postupanjem primili u rad nekompletnu, nepravilnu i falsifikovanu dokumentaciju i na taj način omogućili oslobađanje od carine, poreza, akciza i drugih posebnih dažbina.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније