Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Anadolija, Objavio: I. P. ]

26. 04. 2017. 16:51 >> 16:25
2

U GOSTIVARU

Nacrtali krst na zid džamije

Nepoznati počinici krajem prošle sedmice na zidu stare Sahat džamije u Gostivaru iscrtali su krst, a taj vandalski čin osudila je Islamska zajednica u Makedoniji istakavši da vlasti zanemaruju rasvjetljavanje slučaja.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije saopštilo je da je incident u nedjelju prijavila Islamska zajednica u Gostivaru, gradu 65 jugozapadno od Skoplja.

Makedonski MUP je naveo da su nepoznati počinioci na zidu džamiju iscrtali krst koristeći boje i da je policija pokrenula istragu.

Reisu Islamske zajednice Makedonije Sulejman Redžepi osudio je napad na džamiju istakavši da nadležni organi zanemaruju rasvjetljavanje slučaja, jer su od napada prošla već tri dana, a još uvijek nijesu pronađeni počinioci.

Istakao je da je riječ o političkim igrama kako bi se stvorio međuvjerski sukob i odvukla pažnja s trenutne političke krize u zemlji. Apelovao je na muslimane u toj zemlji da ne potpadaju pod razne provokacije tokom "teške situacije u kojoj se nalazi zemlja".

"Živimo multikulturalnom i multietničkom društvu i da bismo živjeli u ovoj sredini, moramo se držati islamskih principa", rekao je Redžepi u izjavi za AA.

Napad na džamiju osudila je i Turska demokratska partija Makedonije (TDP).

"Bezobrazni počinioci ovim činom pokušavaju izazvati neslogu među vjerama i narodima koji su vjekovima živjeli složno u Gostivaru", naveli su iz TDP-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније