Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta,I.Š. ]

27. 04. 2017. 12:27   >>  12:02 8

KRIZA VLASTI

Plenković traži smjenu ministara iz Mosta

Premijer Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković zatražio je danas na sjednici Vlade razrješenje trojice ministara iz Mosta, koalicionog partnera HDZ u Vladi.Razlog je to što su trojica Mostovih ministara - unutrašnjih poslova Vlaho Orepić, pravde Ante Šprlje i životne sredine Slaven Dobrović - glasali protiv predloga da Vlada odbije zahtjev opozicije za pokretanje povjerenja miistru finansija Zdravku Mariću.Zbog glasanja protiv njegovog predloga, Plenković je naložio da se pripremi odluka o njihovom razrješenju.



 

 

 

Opoziciona Socijaldemokratska partija (SDP) predložila je pokretanje pitanja povjerenja u Saboru ministru finansija Zdravku Mariću zbog krize u Agrokoru.

SDP tvrdi da Marić ne može da obavlja tu funkciju s obzirom da je prije dolaska u Vladu bio na funkciji izvršnog direktora za strategiju i tržište kapitala u posrnulom hrvatskom koncernu Agrokor. Čelnici Mosta već su se nekoliko puta u medijima negativno izjasnili o HDZ-ovom ministru.

Premijer Plenković je odbacio sve kritike na račun Zdravka Marića, posebno one koja se tiče eventualnog sukoba interesa ministra finansija.

"Vrlo jasno govorimo da je činjenica da je jedno vrijeme bio zaposlen u Agrokoru, ali nije mogao znati niti ima odgovornost za ove procese koji su se odvili u proteklim mjesecima i sedmicama", dodao je.

Koaliciona Vlada HDZ i Mosta ima 20 ministara od koji su 16 iz HDZ a četiri iz Mosta.

Riječ je o prvoj velikoj krizi vlasti u Hrvatskoj od formiranja koalicione vlade HDZ i Mosta u jesen prošle godine.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније