Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

29. 04. 2017. 08:33 >> 08:07
7

U MAKEDONIJI

Fejt: Nacionalisti da se ne igraju vatrom

Nacionalisti u Makedoniji se igraju sa vatrom zbog odbijanja da predaju vlast.

"EU treba da razmisli o zaustavljanju pristupnog procesa kako bi prekinula situaciju ovu opasnu situaciju", izjavio je bivši predstavnik EU za Kosovo Piter Fejt.

On je saopštio da možda ima prostora za sankcije - "neku vrstu zabrane putovanja ili finansijske mjere, koje bi bile usmjerene direktno na lidere VMRO".

Na pitanje da li se zalaže za uvođenje sankcija ili da li ih razmatra EU, Fejt je rekao: "Mislim, kasnije". 

On za Rojtetrs je kazao da nacionalisti lidera VMRO-DMPNE Nikole Gruevskog jednostavno ne slušaju. 

"Da li ćemo da nastavimo ovu šaradu ili ćemo da povučemo crtu i kažemo da je pristupni proces završen ili da će se okončati? To je pitanje koje bi, prema mom mišljenju, trebalo da postavimo", rekao je Fejt. 

Fejt upozrava da ukoliko bi se ponovila situacija sa dijeljenjem oružja kao 2001. godine vrlo brzo bi se došlo do ponora građanskog rata.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније