Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 06. 2013. 21:46   >>  21:47 2

HILJADE OKUPLJENIH

Sarajevo: Protestni koncert za JMBG

Devet bosanskih bendova nastupa ispred zgrade Parlamenta BiH na koncertu podrške demonstracijama za JMBG.

Koncert je počeo u 17 sati, a nastupaju Frenkie, Dubioza kolektiv, Letu štuke, Zoster, Skroz, Dvadesetorica, Grof Đuraz, KZU ole ole & PZU oje oje i Billy Andol.

Ispred Parlamenta BiH okupilo se više od 10 hiljada građana koji su došli kako bi dali podršku protestima, ali i zabavili se.

"I narednih dana organizovaćemo brojne akcije, u okviru protesta za JMBG. Cilj nam je da zadržimo ljude na okupu i istrajemo sve dok zakon konačno ne bude usvojen", kazao je za Klix.ba Šemsudin Maljević.

Koncert je bio pod znakom pitanja zbog smrti bebe Berine, ali je njen otac podržao inicijativu da se koncert održi danas.

„Došla sam da dam podršku, da se nikom ne dogodi ono što se meni dogodilo. Djeca koja su se rodila moraju dobiti matične brojeve. Nažalost, sve više djece se rađa bolesno i neophodno je da imaju matični broj kako bi se mogli liječiti i u inostranstvu. Tu sam, kako drugi roditelji ne bi doživjeli ono što sam ja", istakla je Edina Hamidović, majka preminule Berine.

Berinin otac Emir, obratio se okupljenima i zamolio ih da ne odustaju od protesta dok zakon o JMBG ne bude usvojen. Hamidović je istakao da postoji mogućnost da bi njegova kćerka i danas bila živa da je lakše mogla dobiti pasoš i da je imala matični broj na vrijeme.

„Ja sam kćerku izgubio i neka je na dušu parlamentarcima“, kazao je.

Ponovo je naglasio da mu je trebalo nešto više od hiljadu maraka depozita za liječenje kćerke, a da ljudi koji primaju platu više od 7.000 nijesu imali osjećaja za to.

Feđa Štukan je još jednom ponovio da će protesti će biti nastavljeni do 30. juna, odnosno do roka koji je dat parlamentarcima da usvoje zakon o JMBG i istakao da su akcije posljednjih dana pokazale da protesti u vezi sa JMB ukidaju granice između entiteta. Na skupu se pojavio i visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je kazao da je došao kako bi se uvjerio da građani na demokratski način izražavaju svoje mišljenje.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније