Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 06. 2013. 23:16 >> 23:17
8

NEMA VELIKE ALBANIJE

Tači: Nećemo mijenjati granicu

Premijer Kosova Tači izjavio da na Kosovu neće biti promjena granice niti razmjene teritorija i da je to u svim susretima jasno rekao i premijeru Srbije Ivici Dačiću.

"Kosovo ne radi na tome da mijenja granice, nego da otvara granice. Mi smo samo izrazili svoj legitimni stav u odnosu na Albance u Preševskoj dolini. Oni treba da budu u stanju da uživaju svoja demokratska i nacionalna prava", rekao je Tači za austrijski dnevnik Prese.

Upitan za izjave albanskog premijera Saljija Beriše o velikoj Albaniji, Tači je ocijenio da je međunarodna zajednica možda pogrešno shvatila njegove izjave.

"Riječ je naprosto o tome da živimo u regionu bez granica, ali treba da budu poštovane granice svih onih država u kojima žive Albanci. Kada sve države regiona postanu članice Evropske unije onda će svi Albanci živjeti ujedinjeni u Evropi. Ne radi se o stvaranju etnički homogene države", rekao je Tači.

Tači je ponovio da na Kosovu neće biti republike Srpske, autonomije, niti promjene granice ili razmjene teritorija i naglasio da je to prilikom svakog susreta govorio i premijeru Dačiću.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније