Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

30. 04. 2017. 15:40 >> 15:34
14

ZBOG HARADINAJA

Bojkot Francuske na tri mjeseca

Nakon što je francuski sud pustio na slobodu Ramuša Haradinaja, Srbija je povukla ambasadora iz te zemlje na konsultacije.

"Naredna tri mjeseca neće učestvovati na skupovima u Francuskoj", rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Na taj način je potvrdio pisanje medija da je odlučeno da narednih 90 dana nijedan ministar, kao ni direktori javnih preduzeća ne učestvuju na skupovima u Francuskoj i ne putuju u tu zemlju. 

On je dodao da je Haradinaju moglo da se sudi u Francuskoj i upitao se zašto tamo nije pokrenut proces, već su ga oslobodili. 

Kaže da je to pitanje postavio ministru spoljnih poslova Francuske na skupu na Malti, podsjetio ga da Srbija i Francuska imaju sporazum o strateškom partnerstvu. 

"Rekao sam mu da će se odraziti na bilateralne odnose, da je Srbija povukla ambasadora iz Francuske na konsultacije i da naredna tri mjeseca neće učestvovati na skupovima u Francuskoj", rekao je Dačić gostujući na TV Pink.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније