Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 06. 2013. 13:54   >>  13:54

JAČANJE SARADNJE

Šef tajnih ruskih službi u Beogradu

Susretom sa srbijanskim premijerom Iviom Dačićem, šef svih tajnih službi i sekretar Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev započeo je razgovore sa predstavnicima državnog vrha Srbije.

 

 

Dačić i Patrušev su nakon susreta ocijenili tradicionalno dobri i prijateljski odnosi dvije zemlje pružaju mogućnosti za jačanje saradnje i razvoj bilateralnih odnosa u svim oblastima.

Kako prenosi kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije, Dačić je tokom susreta istakao da Srbija dijalogom o problemima na Kosovu i Metohiji nastoji da postigne pravedno rješenje koje će obezbijediti opstanak Srba na Kosovu i osigurati trajnu stabilnost u regionu.

"Posebno je bilo reči o unaprjeđenju ekonomske saradnje sa Rusijom koja je strateški partner Srbije. Srbija je opredijeljena za realizaciju  projekta gasovoda Južni tok i otvorena je za ruske investicije u energetskom sektoru, u oblasti infrastrukture, poljoprivrede i telekomunikacija", rečeno je na sastanku predsjednika Vlade Srbije Ivice Dačića i sekretara Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolaja Patruševa. 

 

Petruševa je primio predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, a najavljen je i zvanični susret sa vicepremijerom i ministrom odbrane Aleksandrom Vučićem.

Beogradski mediji su uoči posjete naveli da će se razgovori srbijanskih zvaničnika sa Patruševim, koji je jedan je od najbližih saradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina, odnositi na oblast odbrane i bezbjednosti, što je jedna od glavnih tačaka nedavno potpisanog sporazuma o starteškoj saradnji Srbije i Rusije.

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније