Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 06. 2013. 14:50   >>  15:16 1

STIGAO DO CG

Pronašao Golf, nakon 17 godina

Da je pravda spora, ali dostižna, potvrđuje i nesvakidašnji primjer zabilježen ovih dana u BiH.

 

Privatni preduzetnik Asim Mujezinović iz naselja Gornji Srebrenik skoro 17 godina uporno je tragao za ukradenim Golfom "dvojkom". Kada je već bio izgubio svaku nadu, iznenada je došao do svog automobila.

Izgubljen trag

Sve je počelo 15. novembra 1996. godine u večernjim satima, kada je nepoznat lopov s parkinga ispred ugostiteljskog objekta u Gradačcu ukrao Asimov Golf. Iste večeri policija je u Ormanici kod Gradačca presrela kradljivca, ali je on uspio pobjeći i od tada se gubi svaki trag vozilu i dokumentima.

Policijskom istragom utvrđeno je da je vozilo ukrao I. S. iz Rašljana kod Brčkog, koji je osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu, a pravosnažnom presudom Opšinskog suda u Gradačcu kradljivac je bio dužan da Mujezinoviću nadoknadi i štetu u iznosu od 8.600 maraka.

No, kradljivac mu taj novac nikada nije isplatio. Nakon dvije godine čekanja, Mujezinović je putem Interpola raspisao međunarodnu potragu za ukradenim vozilom, koja je 15 godina kasnije rezultirala pronalaskom.

Kako ističe Mujezinović, u decembru prošle godine granična policija Crne Gore na graničnom prijelazu Kula kod Rožaja rutinskom kontrolom pronašla je ukradeno vozilo.

Za njegovim upravljačem bio je Drago Vujović iz Kotora, koji nije bio ni svjestan da je nekoliko godina ranije kupio ukradeno vozilo iz BiH.

Sretan epilog

Skoro šest mjeseci trajale su administrativne procedure, da bi prije nekoliko dana Mujezinovića pozvala policija iz Crne Gore da dođe preuzeti vozilo.

„ Iako vozilo koje sam prije 17 godina platio oko 9.000 maraka sada vrijedi skoro pet puta manje, zadovoljan sam što je višegodišnja potraga imala srećan epilog. U međuvremenu sam promijenio četiri-pet vozila, ali za ovaj Golf posebno sam emotivno vezan. Zato ću ga dati majstorima da ga ofarbaju kako bi me još dugo podsjećao na sve ono kroz šta sam prolazio u posljednjih 17 godina, ali istovremeno poslužio i kao opomena da se nijedan kriminal ne može trajno prikrivati „, istakao je Mujezinović.

Blizu milion prijeđenih kilometara

Kako ističe Mujezinović, u vrijeme krađe Golf je bio prešao 137.000 kilometara. Sada na brojčaniku automobila piše 930.000, što znači da je u proteklih 17 godina prešao skoro 800.000 kilometara.

No, uprkos tome, motor u Golfu i danas savršeno funkcioniše, o čemu svjedoči i podatak da je na povratku iz Crne Gore Mujezinović svojim automobilom bez zaustavljanja prešao više od 500 kilometara.

 

(Izvor:Dnevni Avaz)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније