Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 06. 2013. 16:45 >> 16:51
2

ODNOSI KOSOVA I SRBIJE

Bonino: Kosovo i Srbija da sprovedu dogovor

Ministarka vanjskih postova Italije Ema Bonino izjavila je danas u Prištini da je sporazum Kosova i Srbije o normalizaciji odnosa "korak od jedne milje" i da Evropska unija treba za to nagraditi i Kosovo i Srbiju. O istoj temi u Beču razgovarali Fišer i Jahjaga.

 

 

 

Bonino je takođe rekla da je u utorak  predstavnicima vlasti u Beogradu i danas u Prištini poručila da treba  poduzeti sve  mjere za uspjeh u ostvarivanju sporazuma.

Sjutra se u Briselu sastaju premijeri  Kosova i Srbije, Hašim Tači i Ivica Dačić.

 Fišer i Jahjaga o odnosima Srbije i Kosova

 

 

Istovremeno predsjednik Austrije Heinc Fišer koji je u Beču bio domaćin kosovskoj  predsjednici Atifete Jahjaga,   založio se za otpočinjanje pristupnih pregovora EU sa Srbijom, kao i za početak pregovora o Sprorazumu o stabilizaciji i pridruživanju  sa Kosovom.

I on je naglasio da briselski sporazum mora biti primijenjen.

Kosovska predsjednica Atifete Jahjaga na konferenciji za novinare je   ukazala da je važno da Kosovo bude zastupljeno u regionalnim i međuanrodnim organizacijama kako bi moglo dati doprinos tim institucijama.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније