Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Blic/B92, Objavio: I. P. ]

15. 05. 2017. 08:55 >> 08:28
30

STEFANOVIĆ PORUČIO

Albanci ni milimetar neće kročiti u Srbiju

Albanci znaju da neće moći da kroče ni na milimetar na teritoriju uže Srbije, ali stalne prijetnje srpskom narodu na KiM zabrinjavaju, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović.

 

Stefanović je u intervjuu za Blic rekao i da prijetnje Ramuša Haradinaja o oduzimanju teritorije Srbije nijesu stav pojedinca, već svih predstavnika Albanaca na Kosovu i da zato na njih ne bi trebalo gledati kao na riječi Haradinaja.

"Ono što dodatno zabrinjava je izostanak ozbiljne reakcije međunarodne zajednice, prije svega EU", rekao je Stefanović, ističući "da očekujemo oštre i jasne reakcije na teritorijalne pretenzije i prijetnje kosovskih Albanaca". 

Ministar je rekao da Srbija očekuje da prepoznaju opasnost od destabilizacije čitavog regiona u ovim težnjama ka stvaranju velike Albanije.

"Nije dovoljno reći da je to samo zato što slijede izbori i da to služi kao retorika za dobijanje glasova, već ovo treba da zabrine svakog ko je dobronamjeran i ko hoće stabilnost u ovom regionu", kazao je on. 

"Albanci znaju da neće moći da kroče ni na milimetar na teritoriju uže Srbije, ali stalne prijetnje srpskom narodu na Kosovu i Metohiji zabrinjavaju", naglasio je Stefanović.

Srbija se, kako je rekao, trudi da jača svoje snage i svoju zemlju, ali ne samo na vojnom planu, već i na ekonomskom i političkom.

"Želimo da imamo punu stabilnost, a poruka svega ovog što radimo je da Srbija neće dozvoliti bilo kakav novi pogrom srpskog stanovništva, ma gdje oni žive", kazao je Stefanović. 

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније