Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ Beta ]

16. 05. 2017. 17:33   >>  17:09

TAČI SMATRA

Kriterijum demarkacije sa CG nepravičan

Predsjednik Kosova, Hašim Tači ocijenio je danas da je liberalizacija viza za zemlje Evropske unije za građane Kosova prioritet i da u tom procesu ima neopravdanih kašnjenja.

"Hitan prioritet ostaje liberalizacija viza za građane Kosova. Nastala kašnjenja su neopravdana", rekao je kosovski predsjednik tokom susreta sa ministrom spoljnih poslova Estonije Svenom Mikserom.

Tači je dodao i da je kriterijum "demarkacije granične linije sa Crnom Gorom nepravičan".

On je rekao da Kosovo očekuje, kada Estonija preuzme naredno predsjedavanje Evropskom unijom, još veću podršku u oživljavanju kratkoročnih prioriteta.

Prema njegovim riječima, učlanjenje Kosova u NATO i u Evropsku uniju ostaju jedina opcija za građane Kosova.

Naveo je i da "EU ne treba da kasni sa integracijom Zapadnog Balkana, pošto se ta kašnjenja koriste od strane velikih sila za destabilizaciju regiona".

Ministar spoljnih poslova Estonije je istakao da će njegova država nastaviti da podržava Kosovo.

Mikser se sastao i s ministrom spoljnih poslova Kosova Enverom Hodžajem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније