Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ Beta ]

16. 05. 2017. 18:42 >> 18:15
4

PORUKA NA SB UN-A

Čitaku: Nema velike Albanije

Ambasadorka Kosova u SAD Vljora Čitaku ocijenila je danas da su izjave da Albanci namjeravaju da stvore veliku Albaniju neistinite, već da Albanci strijeme Evropskoj uniji.

Ona je na sjednici Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu rekla da je Kosovo nezavisna država i da pomirenje Kosova i Srbije može da se desi kada Srbija bude prihvatila odgovornost za etničko čišćenje.

Srbija ima rasističke stavove prema Kosovu i nije uspjela da se suoči sa odgovornošću za masakre koje je počinila na Kosovu, rekla je Čitaku.

"Srbija nije uspjela da se suoči sa zločinima koji su dokazani. Nema velike Albanije već ima samo Albanaca koji žive na Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori i normalno u Albaniji, koji strijeme da budu dio Evropske unije", kazala je Čitaku.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Čitaku je rekla da ga Srbija zloupotrebljava kao što zloupotrebljava i Interpol navodeći slučaj Ramuša Haradinaja kojeg je oslobodio francuski sud.

Kosovska ambasadorka u SAD rekla je da je Srbija izgubila od Kosova 1999. godine, 2008. i 2009. odlukom Međunarodnog suda pravde.

Čitaku je pozvala sve zemlje članice UN da dođu na Kosovo i da se same uvjere sa realnošću, pošto izjave i ocjene koje iznosi Srbija nemaju veze sa stvarnošću, i dodala da su kosovski Srbi najprivilegovanija manjina u Evropi, dok Albanci koji žive u Srbiji imaju mnogobrojne probleme.

Ona je izrazila čuđenje povećanjem budžeta za Unmik za sljedeću godinu navodeći da misija UN na Kosovu nema nikakvu ulogu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније