Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila R.B.

21. 05. 2017. 19:44   >>  19:16 1

LOKALNI IZBORI

Bandić vodi u ZG, Kerum u Splitu

Prvi rezultati izlaznih anketa u 19 sati koje je provela agencija Ipsos, a objavili mediji u Hrvatskoj, pokazale su da je za gradonačelnika grada Zagreba gdje je obrađeno 40,68 odsto birališta, najviše glasova dobio Milan Bandić, 30,08 odsto. Anka Mrak Taritaš osvojila je 26,78 odsto glasova.

U Rijeci je najviše glasova osvojio Vojko Obersnel, 44,99 odsto. Slijedi Hrvoje Burić sa 15,19 odsto.

Što se tiče grada Osijeka, sadašnji gradonačelnik Ivan Vrkić ima najviše, 38,35 odsto glasova. 

U Splitu je najviše glasova osvojio nekadašnji, kontroverzni gradonačelnik Željko Kerum – 29,91 odsto, slijedi Andro Krstulović Opara sa 25,35 odsto, Marijana Puljak sa 20,41 odsto...

U Hrvatskoj se danas održavaju lokalni izbori, a u 7 sati otvorena su birališta na kojima je dosad od 3 miliona i 720 hiljada birača, glasalo nešto manje od 1,2 miliona, odnosno 35,2 odsto što je gotovo isto kao i prije četiri godine.

Bira se 20 župana, gradonačelnik Zagreba, grada koji ima i status županije kao i još 555 gradonačelnika i opštinskih načelnika kao i njihovi zamjenici. Zamjenici župana iz reda nacionalnih manjina biraju se u 11 županija, zamjenici gradonačelnika u 16 gradova, a zamjenici opštinskih načelnika u 35 opština.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније