Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

22. 05. 2017. 14:53   >>  14:27 2

PUPOVAC OCIJENIO

Srbi dobro prošli na izborima u Hrvatskoj

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća i potpredsjednik SDSS Milorad Pupovac izjavio da su rezultati lokalnih izbora u Hrvatskoj veoma dobri po srpsku zajednicu.

"Mi smo potvrdili većinu svojih dosadašnjih uspjeha i postigli smo neke nove uspehe, i to je samo dokaz političke vitalnosti srpske zajednice u okolnostima poprilično komplikovanih političkih odnosa i političke krize u Hrvatskoj", rekao je Pupovac za RTS.

On je naveo da srpska zajednica ima u 10 županija zamjenike župana, kojih SDSS ima samostalno u šest, a u dvije - u koaliciji sa partnerima. 

"Imamo 16 predsjednika opština i načelnika opština, imamo veliki broj zamjenika načelnika i zamjenika gradonačelnika i sasvim sigurno više od 200 poslaničkih mjesta u skupštinama županija, gradova i opština", rekao je Pupovac. 

Na izborima je na biračkim spiskovima bilo 67.000 Srba manje zato što nije mogao da glasa onaj ko ne živi u Hrvatskoj i ne javlja se na svakih pet odnosno svake tri godine, a Pupovac kaže da je to uticalo prije svega na stvaranje atmosfere straha i zabrinutosti u vezi sa pitanjem šta će biti sa ostvarivanjem biračkih prava. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније