Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ Beta ]

23. 05. 2017. 21:35 >> 21:08
20

MAKEDONSKI MEDIJI

Oficir BIA-e bio u Sobranju u vrijeme napada

Savjetnik u Ambasadi Srbije u Skoplju i oficir Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Goran Živaljević bio je u Sobranju Makedonije u vrijeme upada nasilnih demonstranata 27. aprila, objavila je večeras makedonska televizija Telma.

Po istraživačkom timu Televizije Telma i dnevnika Koha, Živaljević, bivši zamjenik direktora BIA, a sada njen aktivan oficir koji je u Ambasadi u Skoplju treći mandat, ušao je u Sobranje poslije 20.00 sati zajedno s grupom ljudi iz mase, i uputio se u plenarnu salu gdje su bili poslanici VMRO DPMNE. Po izvorima Telme i Kohe, Živaljević se tu slikao.

Na pitanje šta je radio u Sobranju Makedonije, mimo diplomatskog protokola, Goran Živaljević je Televiziji Telma rekao da je bio u parlamentu po službenoj dužnosti, da bi vidio da li u incidentima učestvuju osobe iz Srbije, navijači ili ekstremisti.

U istraživanju Telme i Kohe navodi se da je Živaljević poznat regionalnoj javnosti po nekoliko kontroverznih događaja.

Njegova supruga Olivera Antonić je, dodaje se, svjedočila u vezi sa ubistvom novinara Slavka Ćuruvije. Ona je u to vrijeme radila u Državnoj bezbjednosti u Odjeljenju za prisluškivanje i pravila zapisnike razgovora iz stana Ćuruvije nakon njegovog ubistva.

Postoje indicije da je Živaljević učestvovovao u organizaciji skupa juna prošle godine u Moskvi, kojem je prisustvovao predsjednik Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivan Stoiljković, kao regionalni potpisnik ruske incijative za formiranje vojno neutralne teritorije na Balkanu.

Goran Živaljević je prije dolaska u diplomatsku misiju u Skoplju bio diplomata u Hrvatskoj u 2014. godini, ali se tamošnja obvještajna služba požalila srpskim kolegama na njegov rad, nakon što je napustio Hrvatsku, navodi TV Telma.

Dodaje se da do sada nema reakcija Ministarstva spoljnih poslova Makedonije o tome da li su preduzete mjere protiv srpskog obavještajca zbog njegovog prisustva u Sobranju Makedonije 27. aprila.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније