Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ Beta ]

24. 05. 2017. 18:29 >> 18:03
3

SA ČELA VMRO DPMNE

Gruevski ne planira da se povuče

Predsjednik VMRO DPMNE, Nikola Gruevski je danas izjavio da ne planira da se povuče s liderske pozicije u toj stranci, koja poslije 10 godina na vlasti ide u opoziciju.

"Mi smo na posljednjim izborima pobijedili i osvojili najviše glasova, i imam dug prema svim građanima koji nas podržavaju i koji su glasali zas nas, da nastavimo da se borimo za bolju budućnost Makedonije", rekao je on u Ohridu, prenose mediji.

Gruevski je istakao da pitanje njegovog povlačenja s čela stranke otvaraju mnoge oponentske partije i mediji bliski njima, kako je rekao, očigledno zbog želje da dođe do smjenjivanja rukovodstva VMRO DPMNE.

"Očigledno je da žele da dođe do promjene u rukovodstvu VMRO DPMNE zato što strahuju od ovog rukovodstva, zato što znaju da će da izgube naredne izbore, kao što su izgubili sve do sada", rekao je Gruevski.

Jedan od makedonskih političara koji je predložio Gruevskom da se povuče sa čela partije je osnivač i prvi predsjednik VMRO DPMNE Ljupčo Georgievski koji mu je poručio da treba da slijedi njegov primer i povuče se u interesu stranke.

Gruevski, iako je njegova stranka dobila najviše glasova na vanrednim poslaničkim izborima, nije uspio da nastavi koaliciju sa najvećom albanskom strankom DUI, zbog odbijanja zahtjeva da podrži rad Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore koje ga istražuje za kriminal i korupciju, ali i velikog nezadovoljstva građana albanske nacionalnosti njegovim desetogodišnjim vladanjem.

Nakon izbora lider VMRO DPMNE je ušao i sukobe sa vodećim zapadnim zemljama, koje su ga ranije podržavale.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније