Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: O.Z. ]

26. 05. 2017. 10:14 >> 09:46
11

UTISCI GRABAR-KITAROVIĆ

"Tramp je ležeran, ljubazan, šali se"

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je sinoć nakon završetka samita NATO-a da je imala priliku da razgovara sa mnogim liderima članica Alijanse, između ostalim i sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom, kojeg je pozvala u posjetu Hrvatskoj.

"Tokom cijelog ovog druženja danas poslije podne, hodajući hodnicima nove zgrade NATO-a i kroz prijem koji je prethodio samitu bilo je dosta prilika za razgovor. Razgovarala sam i s predsjednikom Trampom i pozvala ga u posjetu Hrvatskoj", rekla je Grabar-Kitarović nakon završetka samita.

Predsjednica Hrvatske bila je oduševljena Trampom.

"Iznenadila sam se koliko je razgovarao sa svima, uključujući i sa mnom. Uglavnom, bio je vrlo opušten, ležeran i ljubazan prema svima, čak se malo i šalio", rekla je Grabar-Kitarović o razgovorima s američkim predsjednikom, prenosi zagrebački Indeks.

Ona je sa Trampom, između ostalog, razgovarali i o situaciji na jugoistoku Evrope.

"Tražila sam od njega da se ponovno SAD angažuje, upozorila sam na sve prijetnje koje postoje u našem susjedstvu i naglasila sam ulogu koju se Sjedinjene Države imale do sada i držim da će i dalje igrati važnu ulogu uz njihov fokus na prostor jugoistoka Evrope, veći nego do sada", rekla je Grabar-Kitarović, koja je u posjetu Hrvatskoj pozvala i predsjednika Francuske Emanuela Makrona.

Na samitu NATO-a prihvaćena su dva dokumenta, jedan o podjeli odgovornosti i troškova obrane, drugi o uključenju NATO-a kao organizacije u borbu protiv terorističke organizacija Islamska država.

"Atmosfera na samitu bila je veoma dobra, vrlo pozitivna. Moram reći da je, osim o ove dvije teme, nas nekoliko govorilo o prostoru jugoistoka Evrope. Začuđujuće velik broj ljudi spomenuo je potrebu da se obrati pažnju na razvoj događaja na jugoistoku Evrope i na sve prijetnje", rekla je hrvatska predsjednica.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније