Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta,I.Š. ]

26. 05. 2017. 11:55 >> 11:28

ZA TERORIZAM

Koha:Uhapšeni članovi organizacije "Oči naroda"

Četiri osobe uhapšene za pripremanje terorističkih akcija na Kosovu pripadnici su organizacije "Oči naroda", čiji je jedan član pokušao da ubije Azema Vlasija, piše današnja "Koha ditore".

 

 

 

Kako saznaje "Koha", uhapšeni su Ragip Salova, Haljim Haljimi, Bajruš Konjuša, Sabit Beriša.

Policija Kosova juče je saopštila da je uhapsila četiri osobe osumnjičene da su pripremale teroristička akata i krivična djela protiv ustavnog poretka i bezbjednosti Kosova.Akcija je sprovedena na osnovu naloga Osnovnog suda u Prištini i policija je pretresla pet lokacija u regionima Prištine, Gnjilana i Uroševca.

Nakon saslušanja, tužilac je donio odluku o zadržavanju od 48 sati za osumnjičene Ragipa Salovu i Sabita Berišu, dok su druga dvojica oslobođena i postupak protiv njih će se voditi u redovnoj proceduri.

Tužilaštvo, prema "Kohi", sumnja da su sva četvorica uključena u realizaciju platforme organizacije "Oči naroda", za koju se sumnja da je pripremila "spisak izdajnika" i namjeravala da ih ubije.

Na tom spisku su se nalazili najviši zvaničnici Kosova, političari, javni radnici i novinari.Kao posljedica takve platforme u martu je izvršen atentat na prištinskog advokata i bivšeg visokog funkcionera Kosova i SFRJ Azema Vlasija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније