Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila: M.M.Lj. [ Beta ]

03. 06. 2017. 14:03 >> 13:37
17

OKRIVIO PUTARE

Srpsko ministarstvo odbacilo optužbe Kusturice

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije odbacilo je kao "neargumentovanu" ocjenu reditelja Emira Kusturice da je "isključiva odgovornost" na putarima za saobraćajni udes u kojem je učestvovao prije dva dana.

 

Srpsko ministarstvo je u saopštenju odbacilo "paušalnu optužbu o bahatosti i nestručnosti putara", navodeći da je, međutim, privremena devijacija na petlji Ljig, na trasi Koridora 11, gdje se udes dogodio Kusturici, izgrađena u skladu s propisima, da ima sve dozvole i da je opremljena propisanom signalizacijom, koju je provjerio i MUP.

Ministarstvo je navelo da "ne može da prihvati da bilo ko iznosi optužbe na osnovu neprovjerenih i netačnih informacija, kojima šteti ugledu čitavog sektora saobraćaja, na čijoj modernizaciji Vlada Srbije danonoćno radi".

Kusticinom vozaču Vićentiju Saviću i Emiru Kusturici "želimo brz oporavak i nadamo se da je brzina kretanja vozila prilikom udesa bila prilagođena uslovima puta i postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji", dodaje se u saopštenju.

Filmski reditelj Emir Kusturica lakše je povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi u četvrtak kod Ljiga dok je njegov vozač Vićentije Savić (67) zadržan na liječenju u bolnici u Valjevu.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније