Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

05. 06. 2017. 09:02 >> 08:35
3

JOŠ JEDAN MANDAT

Bandić ostaje gradonačelnik Zagreba

Milan Bandić ostaće gradonačelnik Zagreba nakon što je na lokalnim izborima u tom gradu osvojio 51,83 odsto glasova.


On je, kako prenosi N1, prema prvim nezvaničnim rezultatima Državne izborne komisije, na izborima pobijedio Anku Mrak Taritaš.

U Splitu je pobijedio HDZ-ov kandidat Andro Krstulović Opara, u Osijeku kandidat grupe građana Ivan Vrkić, dok će Rijeku u predstojećem manadatu voditi Vojko Obersnel.

Na čelo Varaždina dolazi kandidat grupe građana Ivan Čehok sa za sada 68,66 odsto glasova. Bjelovar će voditi u idućem mandatu kandidat HSLS-a i HSS-a Dario Hrebak, a Veliku Goricu Dražen Barišić.

Sisak će ponovno voditi Kristina Ikić Baniček (SDP), Šibenik kandidat HDZ-a Željko Burić, a Karlovac Damir Mandić (HDZ-HSLS).

Dubrovnik preuzima HDZ i kandidat Mate Franković. U Slavonskom Brodu sa 54,75 odsto vodi dosadašnji gradonačelnik Mirko Duspara, u Koprivnici je SDP-ov Mišel Jakšić osigurao pobjedu.

Knin će, gotovo je izvjesno, voditi kandidat grupe građana Marko Jelić, Gospić HDZ-ov Petar Krmpotić, a Pazin će voditi IDS-ov Renato Krulčić.

Građani su u drugom krugu lokalnih izbora birali župane, gradonačelnike i načelnike za osam županija i grad Zagreb, 54 grada i 102 opštine. 

Pravo glasa u tim jediniciama imalo je oko 2,8 miliona birača.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније