Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 06. 2013. 14:19 >> 14:19
5

BRINE ZA SVOJE

Nikolić u BiH: Drina ne razdvaja Srbe

Predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću je, na današnjoj svečanoj sjednici Skupštine grada Trebinja, uručena Povelja počasnog građanina tog grada.

 

 

Agencija Anadolija javila je da je srbijanski predsjednik u Trebinju poručio da se ne miješa u unutrašnje poslove druge države, ali da hoće da se miješa u to kako Srbi žive.

"Sa tugom u srcu ja pratim šta se dešava u Hercegovini, gdje je omladina, gdje su otac i majka da ujutro idu na posao?", rekao je on.

Nikolić je okupljenim građanima poželio "svaki uspjeh u Bosni i Hercegovini".

"Ako država funkcioniše vi ćete u njoj bolje živjeti, ako država ne funkcioniše vi i dalje treba da bolje živite. Zato je tu Srbija. Zato za mene Drina ne razdvaja želju da srpski narod podjednako dobro živi i s jedne i s druge strane. Vjekovima, ona nas je razdvajala samo kao rijeka i neka ostane tako. Koliko još mostova treba da izgradimo, izgradićemo. Teku rijeke i kroz Srbiju razdvajajući cijele gradove, ali ljudi osjećaju da su jedno. Ne miješam se u unutrašnje poslove druge države, ali hoću da se miješam u to kako Srbi žive. Hoću da pomognem da Srbi žive dobro. A kad matica Srbija izabere nekog drugog ostavljam mu u amanet poslove koje sam započeo", pojasnio je Nikolić.

 

Inače, manja grupa građana okupila se tokom govora Nikolića, s transparentom "Izdao si Voju, sad izdaješ zemlju svoju". Demonstranti su tokom Nikolićevog govora uzvikivali i "Kosovo je Srbija".

Nikolić je, nakon toga, položio cvijeće na Spomenik borcima Trebinja, obišao Muzej Hercegovine, gdje se sastao s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojšom Radmanovićem.

Nikolić i Radmanović prisustvovali su svečanom otvaranju izložbe "Dučić u diplomatiji", koju zajednički organizuju Arhiv Republike Srpske i Arhiv Jugoslavije iz Beograda.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније