Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila R.B.

15. 06. 2017. 18:11 >> 01:16
36

U SRBIJI

Brnabić prva balkanska gej premijerka

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije je Ana Brnabić, saopštio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da je u narednom periodu važno obezbijediti dalje jačanje međunarodnog ugleda kako na Zapadu tako i na Istoku, na putu ka EU, sa Ruskom Federacijom, Kinom...

Neophodno je sačuvati punu disciplinu u trošenju novca, a povećanjem plata u javnom sektoru i penzija pokazaće se dosadašnji uspjesi, rekao je Vučić i naveo da premijer mora da se bavi daljim smanjenjem stope nezaposlenosti, a cilj je da bude ispod 10 odsto, prenio je Blic.

Brnabić je 15. mandatar po redu od 1990. kada je u Srbiji uvedeno višestranačje.

Radiću na ciljevima važnijim od nas pojedinačno

"Svjesna sam odgovornosti koju preuzimam jer treba da nasljedim pravog lidera, kao i obaveza prema građanima koji očekuju da rezultate rada Vlade osjete kroz bolji kvalitet života", istakla je ona.

Kako je kazala za "Blic" započeti poslovi moraju da se završavaju, a ona je posljednjih nekoliko mjeseci radila na tome da Srbiju uvede u red modernih država, u kojima državna uprava radi efikasno i u funkciji građana.

"Lično ću se angažovati da svi zajedno radimo na ciljevima koji su veći i važniji od svih nas pojedinačno", navela je Brnabić.

Prva gej premijerka na Balkanu

Ana Brnabić je otvoreno homoseksualka što je, kako podsjeća AFP, prvi put da gej osoba obavlja premijersku funkciju u balkanskim zemljama.

Brnabićeva je i dobitnica nagrade "Duga" Gej strejt alijanse za 2016/2017.

Пратите нас на

Коментари36

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније