Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Tanjug/B92 [ Objavio: O.Z. ]

16. 06. 2017. 19:23   >>  18:55

KOSOVO

"Plavi kit": Za dan šest slučajeva

Kosovska policija saopštila je da je tokom dana prijavljeno šest slučajeva povezanih sa igricom "Plavi kit" koja navodi djecu na samoubistvo, prenosi RSE.

Nakon upoznavanja javnosti s igricom, porijeklom iz Rusije, policija je apelovala na roditelje i odgovorne osobe na dodatnu pažnju i kontrolu nad djecom tokom korišćenja interneta ili društvenih mreža.

Kada igraju igricu djeca u roku od 50 dana dobijaju različite zadatke kao što su gledanje horor filmova, a zatim samopovrjeđivanje tako što treba da urežu kita na rukama, a sve se završava pozivom administratora igrice na samoubistvo.

Na osnovu informacija policije i prvih provjera, u jednom slučaju se desilo da je dijete imao ogrebotinu na ruci, a žrtva je rekla da poznaje još jedno dijete koje je upoznato sa tom igricom ili koje igra istu igricu.

Kosovska policija je, takođe, angažovala nove jedinice koje se bave istragom ovog slučaja.

Policija je upozorila da se ova igrica veoma brzo širi širom svijeta, a da je došla i na evropski kontinent, a povezuje se sa samoubistvom oko 130 djece.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније