Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

18. 06. 2017. 20:27   >>  20:00

POŽAR U HRVATSKOJ

Gore palme, ugroženi hoteli

U noći između subote i nedjelje kod Makarske u Hrvatskoj izbio je veliki požar. Ugroženi su hoteli na tom području, zbog čega su turisti evakuisani.

                            

Hrvatska agencija Hina javila je da je požar izbio u Gornjoj Podgori kod Makarske, kao i da je obuzdan kod mjesta Podgore gdje su odbranjene kuće i hotel.

Međutim, vatra se širi prema šumi Parka prirode Biokovo, potpomognuta jakim vjetrom koji otežava rad više od 200 vatrogasaca sa stotinak vozila.

Zbog jake bure uz udare i preko 100 kilometara na sat, požar se iz Gornje Podgore za samo dvadesetak minuta primakao prvim kućama i hotelima. 

Iz hotela "Sirena" ispred kojeg su gorjele palme, zbog opasnosti od vatre evakuisani su gosti, kao i dio stanovnika Podgore čijim je kućama zaprijetila vatra. 

Požar se i dalje širi prema borovoj šumi između Podgore i Tučepa, nedaleko puta Makarska-Vrgorac, kao i prema šumi Parka prirode Biokovo. 

Veliki požar gasi više od 200 vatrogasaca s više od stotinak vozila iz svih dobrovoljnih vatrogasnih društava s Makarskog primorja i s područja Splitsko-dalmatinske županije. U pomoć su nakratko pritekla tri vatrogasna aviona, ali su se zbog prejakog vetra vratili u bazu. 

Zbog požara su zatvoreni Jadranska magistrala između Tučepa i Podgore i neki drugi putevi, a od Splita do Ploča se putuje zaobilazno. 

Zbog opasnosti su isključeni 110 kW i 35 kW dalekovod, kao i niskonaponska mreža, te je Podgora od jutros bez električne energije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније