Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ Beta ]

18. 06. 2017. 21:48 >> 21:18
3

ČAVUŠOGLU U SKOPLJU

"Makedonija zaslužuje da uđe u NATO"

Turska će nastaviti dosljedno da podržava Makedoniju u evroatlantskim integracijama, izjavio je danas u Skoplju turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

On je tu poruku ponovio na odvojenim sastanicima s predsjednikom Makedonije Đorđem Ivanovim i ministrom spoljnih poslova Nikolom Dimitrovim.

"Makedonija najviše od svih kandidata zaslužuje prijem u NATO. Cijela situacija oko pitanja imena (u sporu s Grčkom) smatram vještačkom, time se nanosi velika nepravda Makedoniji. Mi podstičemo sve članice da sarađuju s Makedonijom", rekao je šef turske diplmatije nakon sastanak s Dimitrovim.

Čavušoglu je istakao da će Ankara podržati svako rješenje koje je prihvatljivo za Makedoniju i Grčku, naglašavajući da je tu bitna odluka Makedonije.

Šef makedonske diplomatije je rekao i da je Čavušogluu prenio veliku zahvalnost na konzistentnoj i principijelnoj podršci Turske u pravcu integracije Makedonije u NATO.

"Ova podrška je potrebna i mnogo značajna za nas i sa zadovoljstvom mogu da kažem da je u današnjim razgovorima njeno pojačavanje nedvosmisleno potvrđeno", rekao je Dimitrov na konferenciji za novinare.

U saopštenju iz Kabineta predsjednika Makedonije je saopšteno da je na sastanku sa Ivanovim Čavušoglu potvrdio podršku Turske evropskim i evroatlantskim integracijama Makedonije, ukazujući da će da bude dosljednja u tome.

Prema planu, Ćavušoglu danas u Skoplju treba da razgovara i s premijerom Makedonije Zoranom Zeavom, kao i da prisustvuje iftar večeri koju za njega pripređuje turski ambasador.

Ranije danas šef turske diplomatije se susreo sa liderom naveće opzicione partije, VMRO DPMNE, Nikolom Gruevskim.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније