Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 06. 2013. 21:18 >> 21:18
2

IZBORI U ALBANIJI

I Beriša i Rama proglasili pobjedu

I koalicija premijera Salija Beriše i ljevičarska opozicija koju predvodi socijalista Edi Rama tvrde da su pobijedile na parlamentarnim izborima u Albaniji.

Iako se prvi zvanični rezultati očekuju tek sjutra, i Beriša i Rama su već saopštili da su njihove koalicije pobijedile većinom glasova na izborima za novi saziv parlamenta, javila je agencija Frans pres.

Centralna izborna komisija saopštila je da je dozvolila da se produži glasanje i poslije 20 sati, kada su birališta trebalo da se zatvore, jer i dalje veliki broj ljudi čeka ispred glasačkih mjesta.

Današnje glasanje obilježilo je nekoliko incidenata, a najveći se dogodio u gradu Laču, sjeverno od Tirane, gdje je u pucnjavi blizu birališta ubijena jedna osoba, a tri su povrijeđene, uključujući jednog izbornog kandidata.

Pojedini izveštaji navode da je bilo i nasilja nad novinarima, a kako je AP ranije prenio, jednom novinaru nije bilo dozvoljeno da uđe na glasačko mjesto, kamera privatne TV stanice "Top Čenel" je polomljena, a jedan kamerman je, navodno, pretučen.

Na izborima u Albaniji pravo glasa ima oko 3,3 miliona registrovanih birača.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније