Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

20. 06. 2017. 22:03 >> 21:40
1

NEPRIHVATLJIVO

Erdogan rekao "ne" "velikoj Albaniji"

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan kaže da su ideje nekih o ujedinjenju Albanije, Makedonije i Kosova u "veliku Albaniju" loša i neprihvatljiva za Tursku.

Kako je rekao, Turska glasno zagovara poštovanje suvereniteta i cjelovitosti zemalja na Balkanu.

"To su loše stvari. Eto, vidite šta se dešava na Bliskom istoku, u Iraku, Siriji. Ne želimo da se takve krize događaju na Balkanu. Postoje oni koji za Balkan pokušavaju skrojiti takve planove, ali im ne smemo dopustiti to. Mi zagovaramo poštovanje suvereniteta i cjelovitosti država i to se mora shvatiti. Zato se takve igre više ne smiju igrati ovdje u Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Srbiji", rekao je Erdogan u intervjuu za albansku mrežu Top Čenel.

Predsjednik Turske je poručio da sve te zemlje treba da nastave svoj put kojim idu.

On je dodao da se različitosti u svakoj zemlji i društvu moraju prepoznati i iskoristiti kao bogatstvo, te istakao da takvo shvatanje stvari može pomoći Albaniji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i drugim zemljama koje imaju to bogatstvo.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније