Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

20. 06. 2017. 23:16   >>  22:51

RAZMATRAJU OPCIJE

Hrvatska vraća Inu u državne ruke

Vlada Hrvatske i Savjet za otkup dionica razmatraju niz opcija koje bi bile primjerene za povratak naftne kompanije INA u hrvatske ruke, izjavio je danas premijer te zemlje Andrej Plenković.

On je rekao da za to postoji nekoliko modela i da stručne službe nadležnih ministarstava analiziraju situaciju, prenijela je Hina.

Plenković je naveo i da u tom procesu treba da budu angažovani najeminentniji međunarodni savjetnici koji bi, kako je rekao, "pomogli u onome što je najbitnije, evaluaciji same kompanije".

INA je akcionarsko društvo, čije akcije se nalaze na Zagrebačkoj berzi.

Mađarska naftna kompanija MOL je 2003. godine kupila 25 odsto akcija Ine da bi taj udio krajem 2010. godine narastao na 47 odsto.

Drugi veliki vlanik je država Hrvatska sa 44 odsto dok manji dio vlasničkog udjela imaju mali akcionari i preduzeća.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније