Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R.

21. 06. 2017. 12:07   >>  11:39 9

VUČIĆ PORUČIO

"Moje je da poštujem parlament i narod"

Srbija ima jasnu politiku i nikad viši stepen nezavisnosti politike, zbog čega je u svijetu poštuju, rekao je predsjednik države Aleksandar Vučić, navodeći da če kada je riječ o NATO-u poštovati odluku parlamenta i građana.

U intervjuu za RTS na pitanje da li mu se čini da Zapad insistira na politici "više NATO, manje EU", Vučić je rekao da nije naše da to analiziramo, ali da oni to rade iz razumljivih, bezbjednosnih i političkih razloga.

"Oni imaju svoje protivnike - Ruse i zato su to radili sa nekim državama u regionu. Mi imamo jasnu politiku i nikad viši stepen nezavisnosti politike i zato to ljudi u svijetu poštuju i dolaze jer znaju da Srbiji niko ne može da naređuje", rekao je Vučić.

"Niko ne može da joj kaže - uzmi ovo ili ono oružje", dodao je on, podsjetivši da je to rekao američkom funkcioneru Brajanu Hojt Jiu na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je podsjetio da je Putinu kazao da je Srbija na putu ka EU.

"Ponosim se time. To (vojnu neutralnost) je ustanovio parlament i narod i moje je da to poštujem. Nemam zašto da zamuckujem ili da se grizem za usnu", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније