Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

22. 06. 2017. 12:36   >>  20:33 3

MNOGI BILI PROTIV

Vučić: Izbor Brnabić bio stvar trenutka

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Anu Brnabić imenovao za mandatara imajući u vidu cjelokupni ekonomski i politički ambijent, iako je funkcioner Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u nečemu bolji od nje.

"Moj izbor je Ana Brnabić! I neka ljudi procjenjuju kako hoće. Vidio sam prijetnje i uvrede Velimira Ilića. A ako je pitanje: da li Srbija Velimira Ilića ili Srbija Ane Brnabić, čini mi se da Srbija treba da bude slobodna za sve ljude, da gura naprijed, a ne Srbija u kojoj će da dodaju još malo ašova i da kopaju još dublje", naveo je Vučić u intervjuu za Nedjeljnik i dodao da se na taj izbor odlučio bez obzira što će on uticati na njegovu popularnost.

Vučić je ocijenio da će obaveze Brnabić kao premijera biti podijeljene u tri dijela, očuvanje fiskalne stabilnosti, i uspješan zaršetak sedme revizije sa MMF-om, dalji rad sa Svjetskom bankom na unapređenju poslovnog ambijenta i mjesta Srbije u svijetu po tom pitanju.

"Treća stvar na koju sam joj ukazao je potreba da se na dnevnom nivou radi na povećanju BDP-a", rekao je Vučić.

Vučić je kazao da Srbija neće imati "dvoglavog" premijera, ali da je logično da će Ivica Dačić više da se bavi političkim pitanjima, pošto se važnim političkim pitanjima bavio i dok je on bio premijer".

Upitan da li je imenovanje Brnabić ustupak Zapadu koji je najveći ekonomski partner Srbije, a Dačić Moskvi, Vučić je rekao da se nije bavio time iako bi to bilo logično. "Gledao sam ono u čemu je Ana dobra i u čemu je Ivica uspješan".

Izjavio je da je izbor Brnabić za mandatara bio stvar trenutka.

Dodao je da je Vučeviću bilo potrebno šest mjeseci da razumije šta se radi sa MMF-om, a da je njemu i Vladi stalo da se ti pregovori završe pozitivno.

Vučić je rekao da mu je nekoliko stranačkih kolega otvoreno reklo da su protiv toga da Brnabić bude na čelu Vlade Srbije.

"Znam da ću poslije izbora Ane Brnabić imati manju popularnost u Srbiji. Imam u porodici neke koji su protiv. Ali kada smo pravili SNS, ja sam rekao Tomislavu (Nikoliću bivšem lideru SNS i predsjedniku Srbije) da ćemo da pravimo široku narodnu političku partiju koja treba da prihvati ljude sa svih različitih nivoa. I liberalne demokrate, građanske demokrate, ljude koji su nacionalno opredijeljeni, socijaliste, komuniste", rekao je Vučić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније