Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ N1 ]

24. 06. 2017. 14:25 >> 15:05
9

BEZ INCIDENATA

Prajd u Beogradu, trubači "provokacija"

Parada ponosa, koju su pod sloganom "Neka se svi naši glasovi ore", u kojoj je učestvovalo stotinak građana, završena je bez incidenata na beogradskom Trgu Republike.

Obraćajući se učesnicima skupa, gej aktivista Boris Milićević kazao je da zahtjevima za nulti stepen tolerancije države prema nasilju i zakonskim regulisanjem istopolnih zajednica i dokumenata za transrodne osobe, LGBT zajednica ne nanosi štetu državi ili osobama heteroseksualne orijentacije, prenosi N1.

"Što tražimo za nas, ne otimamo od drugih. Time što tražimo pravno regulisanje istopolnih zajednica, mi ne razaramo društvo", kazao je Milićević na Trgu Republike, dok je desetak metara dalje, nekoliko osoba u znak protesta zbog skupa pripadnika LGBT zajednice, nosila transparent sa natpisom "Srpski dom nikad sodom".

Saobraćaj na Trgu Nikole Pašića i Terazijama bio je zatvoren tokom prolaska kolone učesnika Parade ponosa a šetnju, koja je počela oko 12 časova iz Pionirskog parka, obezbjeđivale su jake snage policije, ali i privatnog obezbjeđenja.

Učesnici Parade nosili su transparente na kojima je pisalo "Ponos Srbije - Neka svi naši glasovi ore se", "Hoćemo život dostojan čovjeka", "Podrška je važna", "Adam i Steva, Ema i Eva", kao i zastave duginih boja.

Današnju Paradu zvanično je otvorila kuma prajda Sneža Jović, osoba sa invaliditetom, koja je učesnicima šetnje poručila da niko ne treba da dozvoli da budu diskriminisani po bilo kom osnovu.

Kako je javlja N1, bilo je manjih provokacija, kada su se u jednom trenutku pojavili trubači koji su odsvirali nekoliko pjesama, ne želeći da otkriju ko ih je poslao.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније