Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 06. 2013. 15:55   >>  15:55

BODUJE SE USPJEH

Srbija: Poništava se mala matura

Mala matura u Srbiji se poništava i rezultati ispita iz srpskog i matematike neće se uzimati u obzir prilikom upisa u srednje škole, prenosi B92. Boduju se uspjeh i takmičenja.

Kako je odlučila Upisna komisija, umjesto bodova sa testova, mali maturanti će biti rangirani na osnovu uspjeha iz dosadašnjeg školovanja, ali i uspjeha na takmičenjima.

Komisija je ranije odlučila da ne bude ponavljanja testova, a nakon što su otkrivene malverzacije i na testu iz srpskog, najavljeno je da će danas biti donijeto "rješenje koje nikoga neće oštetiti".

Sastanak Upisne komisije bio je zakazan za 11 i 30 časova, a informacija o odluci nije bilo punih tri i po sata. Znalo se samo da neće biti pomjeranja upisa.

„Mi jednostavno nećemo da idemo na ponovno testiranje, jer bi to bilo maltretiranje djece. Poslije sedam dana nema više opravdanja da se nešto pomjeri. Nema razloga ni za pomjeranje upisa", rekao je predsjednik Komisije Zoran Kostić, prenosi B92.

Ministar prosvjete Žarko Obradović je tokom vikenda izjavio da će odluka biti donijeta tako da „nijedno dijete ne bude oštećeno“.

Tokom dana su pronađeni i originalni ukradeni testovi za polaganje matematike, kako je saopštio MUP, u stanu prijatelja Zorice M. osumnjičene službenice štamparije Službenog glasnika.

Podnijete su u krivične prijave protiv lica odgovornih za krađu testova, kao i protiv lica koji su osumnjičeni da su krađu prikrivali.

U srednjim školama ima skoro 80.000 mjesta, oko 10.000 više nego što je osmaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније