Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 06. 2013. 21:09   >>  21:09

SRBIJA

Nikolić: Otkrićemo kriminalce u policiji

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić založiće se da javnosti bude predočena istina o povezanosti policije i kriminalaca, saopšteno je večeras iz Nikolićevog kabineta.

 

 

Povodom izjave predsjednika opozicione Demokratske stranke(DS) Dragana Đilasa da je "skandalozno živjeti u zemlji u kojoj predsjednik na policijskom skupu kaže da su zemljom do prije godinu dana vladali organizovani kriminal i dileri droge", Stanislava Pak Stojanović, savjetnica za medije predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, rekla je da je skandalozno bilo živjeti u zemlji u kojoj se to dešavalo.

Ona je istakla da će se predsjednik Nikolić lično založiti za to da se otkrije ko je sve u policiji bio povezan s kriminalcima, prenosi se iz Službe za saradnju s medijima Predsjednika Srbije. 

"Predsjednik Nikolić će insistirati da se u javnost izađe sa tačnim podacima kako se ne bi stekao utisak da se promjene nisu ni desile", navedeno je u saopštenju Kabineta Predsjednika Srbije.

Savjetnica za medije srbijanskog predsjednika postavila je pitanje za vrijeme čije vlasti je odbjegli narko bos Darko Šarić gomilao bogatstvo stečeno od šverca i droge, sa kim se družio i koga je plaćao.

Ona je podsjetila da u to vrijeme bivši predsjednik Boris Tadić "nije progovarao ni jednu jedinu riječ".

Predsjednik najjače opozicione Demokratske stranke Dragan Đilas je u obraćanju medijima pozvao predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da kaže ''koga su u vrhu policije kontrolisali i plaćali narko dileri''.

Nikolić je juče na proslavi Dana policije uz prisustvu državnog vrha i čelnika MUP-a izjavio da je Srbija prije godinu dana bila zemlja u kojoj su dileri droge kontrolisali policijski vrh i da policija nije radila svoj posao.

"Korupcija i organizovani kriminal vodili su državu i dileri droge su postrojavali i izdavali naređenja", rekao je juče Nikolić u Novom Sadu na svečanosti povodom proslava Dana MUP-a Srbije.

“Ko su ti policajci, ko je taj policijski vrh koji su kontrolisali plaćeni dileri droge”, upitao je Đilas, ukazavši da je sadašnji ministar policije tada, obavljao istu funkciju, baš kao i direktor policije.

Oni su, takođe prisustvovali tom skupu. 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније