Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

30. 06. 2017. 12:10   >>  11:43 8

DAČIĆ SAOPŠTIO

Srbija ostaje na kursu EU integracija

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da ta zemlja zadržava spoljopolitički kurs - put ka EU kao i da se evropske integracije vode zbog rađana, a ne EU.

Dačić je ocijenio da nova vlada zadržava prioritete koje je imala do sada.

"Ostajemo pri evropskom putu Srbije što ne znači samo pregovore o članstvu, već i harmonizaciju društva sa vrijednostima EU što je još važnije", kazao je on.

Dačić je poručio da će prioriteti Srbije biti mir i stabilnost u regionu, redefinisanje odnosa sa velikim silama poput SAD i Velike Britanije, ali i održavanje odnosa sa Kinom i Rusijom.

"Prioriteti će biti i negovanje tradicionalbih prijateljstva koji su započeti u Pokretu nesvrstanih, dakle zemlje Afrike, Azije i Latinske Amerike", rekao je Dačić. 

On je rekao da su zemlje zapadnog Balkana pod uticajem svih velikih izazova koji se dešavaju u svijetu, poput Bregzita, izbora Trampa, krize EU. 

"EU je ovdje popularnija nego u nekim zemljama članicama, mi i dalje vidimo EU kao najbolji način udruživanja, a ona je i stabilizirajući faktor za zemlje Balkana, jer se ulazak u EU postavlja kao zajednički cilj", naveo je Dačić. 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније