Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

10. 02. 2013. 19:15 >> 19:13

POČINIOCI NEPOZNATI

Bihać: Brutalno ubijen sveštenik

Katolički svještenik Mile Ivančić ubijen je u Zavalju, mjestu pored Bihaća. Njegovo tijelo, na kome su vidljive povrede, pronadjeno je juče u župnoj kući .

Pored tijela je pronađen i kamen, za koji se pretpostavlja da je oružje kojim je zločin izvršen.

 Policija je objavila da je ubistvo vjerovatno počinilo više osoba, ali da ne mogu potvrditi da li je riječ o koristoljublju s obzirom da još nije utvrđeno nedostaje li šta iz župne kuće u kojoj je tijelo pronađeno.

Nezvanično, Ivančić je prije nekoliko dana podigao penziju u Hrvatskoj.

 Predsjednik Biskupske konferencije BiH Franjo Komarica je oštro osudio ubistvo svještenika i zatražio istragu kako bi se otkrili motivi napada i kaznili odgovorni za taj zločin.

 On se nada da ubistvo nije etnički motivisano. „Nego ne znam šta bi se u Zavalju imalo opljačkati, kad je to sve sirotinja“ rekao je Biskup.

 Kuća u kojoj je boravio svještenik je opljačkana prošle godne. Tada su nepoznati počinioci ukrali 25 000 kuna. Mile Ivanić je ove godine trebalo  da obilježi 50 godina svješteničke službe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније