Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 06. 2013. 11:50   >>  11:49

ZBOG NETALENTOVANIH

Jovanović: Datum za EU postao vic

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović smatra da je datum početka pregovora o prijemu Srbije u EU postao "otrcana fraza i skoro vic" koji su, kako kaže, potrošili "netalentovani političari, trećepozivci nacionalizma i socijalne demagogije".

Jovanović je, u autorskom tekstu za beogradski list "Danas", istakao da Srbija može da napreduje i da se modernizuje samo izlaskom na evropski teren.

"Datum je, međutim, ništa ukoliko većina političara nastavi da Srbiju, njoj samoj i Evropi, predstavlja kao ubogi socijalni slučaj, ponavljača, sirovinsku bazu i ekonomsku Saharu koju će navodno spasiti dobijanje datuma", ocijenio je Jovanović.

On je istakao da je početak pregovora sa EU šansa za sposobne i vrijedne i gubitak izgovora za vječite ljenjivce.

"Prilika da se razdvoji rad od nerada, da se suočimo sa pravilima modernog svijeta, kaznimo one političare koji nas, i danas sa vlasti, truju davno odbačenim ideologijama, provincijalizmom i duhom ekonomske i socijalne palanke", naveo je lider LDP.

Jovanović je ocijenio da će kad pregovori počnu, vrijeme pregaziti one koji u Brisel idu da kažu kako su se promijenili.

"Kada počnu pregovori, ti isti će opet kukati kako nas Evropa ucjenjuje", dodao je Jovanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније