Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

07. 07. 2017. 10:35 >> 21:36
1

SANADER PORUČIO

Ne vraćam se u politiku, politički ću pisati

Nekadašnji hrvatski premijer Ivo Sanader, protiv kog su pokrenuta tri sudska postupka za zloupotrebu položaja i primanje mita, predstavio je svoju knjigu.

Sanader u knjizi "Doba politike - knjiga prva - detuđmanizacija" piše o događajima iz vremena kada je bio premijer, a na promociji je poručio: "Ne vraćam se u politiku, ali ću politički pisati".

Ocijenio je kako u Hrvatskoj postoji opasna pojava izbjegavanja važnih tema, koju je, pozivajući se na jednog teologa, nazvao "kultivisano neznanje". 

"Moramo imenovati pojave, nazvati ih pravim imenom", naglasio je je Sanader i dodao da je njemu posobno važna rehabilitacija od optužbi za koje nema i neće biti dokaza. 

Sanader je istakao primjer nacionalnih manjina u Hrvatskoj, kao pitanju koje je otvorila još njegova vlada, ocijenivši da je izvukao jedan dio "hrvatskog korpusa iz geta i pokazao da poštuje njihovu različitost". 

"Ne trebamo se bojati manjina, bez obzira što smo imali krvavi Domovinski rat u kojem smo bili žrtva i pobijedili, jer nam one omogućavaju da razumijemo sebe", kazao je Sanader. 

Inače, promocija najiščekivanije knjige decenije okupila je brojne goste među kojima se istaknuo doajen hrvatske politike Vladimir Šeks. 

"Ova knjiga je glas protiv kultivisanog neznanja i argumente moramo suočiti. Ovo je moj prilog tome. Bude li odjeka u javnosti biću zadovoljan i ja i moji izdavači. Naravno da je meni najvažnije da budem rehabilitovan i da se završe procesi u kojima nema dokaza, ali ne mogu sebi da dopustim da ne kažem šta je bilo od 2000. do 2009.", rekao je Sanader. 

Izdavač ove knjige je zagrebački Večernji list.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније