Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

13. 07. 2017. 21:27 >> 20:58
2

JOSIPOVIĆ SMATRA

Spoljna politika Hrvatske kompleksaška

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović ocijenio je važnim Samit lidera zapadnobalkanske šestorke, koji je održan u srijedu u Trstu u okviru Berlinske inicijative.

Taj samit, kako je rekao, treba da privuče sve zemlje Bakana u Evropsku uniju, ali je ukazao da zvanični Zagreb ne razmišlja o tome da počinje borba Istoka i Zapada i koje će zemlje kome pripadati.

Gostujući na zagrebačkoj N1, Josipović je upozorio da postoji opasnost da, kako se slikovito izrazio, Sirija bude preseljena na Balkan. 

Zato, smatra, da je ta inicijativa u tom kontekstu da se sačuva stabilnost cijelog regiona. 

"Smatram da je to nama od neprocjenjive važnosti", rekao je Josipović. 

Na konstataciju da Hrvatska uporno ističe da ne pripada tom balkanskom području, Josipović kaže da je to "ozbiljna kompleksaška politika" zvaničnog Zagreba. 

"Velika je prilika hrvatske spoljne politike da se profiliše kao katalizator dobre uspješne politike, to da mi stalno bježimo od toga je kukavičluk, a opet onaj kompleksaški strah da će neko prigovoriti da se stvara nova Jugoslavija, iako nije moguće ni na putu sresti nekoga ko želi Jugoslviju", rekao je Josipović i dodao da to nije opcija, ali da je stalni strah elita, ipak, tu. 

Ističe, da je ovo jedinstvena prilika jednoj maloj zemlji poput Hrvatske da bude važna, ali da je političari stalno guraju od sebe. 


Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније