Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

14. 07. 2017. 09:47 >> 09:25
5

U MAGAZINU RUMIJA

Islamska država opet prijeti Balkanu

Dok se u Mosulu slavi pobjeda nad džihadistima, zloglasna teroristička organizacija Islamska država nastavlja da prijeti zemljama Balkana, prenosi "Indeks".

U posljednjem izdanju džihadističkog magazina Rumija, propagandisti Islamske države pozivaju svoje simpatizere da, kako navode, ubijaju šejhove tavagita (tagut – sve ono što se obožava mimo Alaha, a što simpatizeri ove ideologije koriste da opravdaju ubijanje nevinih ljudi).

U tekstu pod naslovom "Ako se vratite, i mi ćemo se vratiti" pozvali su svoje simpatizere na Balkanu da se ugledaju na "braću sa Istoka i Zapada", prenosi Indeks.

Uz tekst je ovaj put objavljena fotografija reis-ul-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića, njegovog zamjenika Huseina Smajića, kao i muftija iz BiH, koje opisuju kao "murtedske (otpadnici od islama) vođe neislamske zajednice" i naglašavaju da je "ubijanje mruteda draže i preče od ubijanja pravih kafira".

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније