Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

16. 07. 2017. 14:09   >>  13:42 7

ZBOG VIŠE KRIVIČNIH DJELA

U Srbiji uhapšeno 360 osoba

Policija je zbog više krivičnih djela uhapsila 360 osoba, a protiv još 202 lica podnijete su krivične prijave u redovnom postupku, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su počinili različita krivična dela - neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ubistvo u pokušaju, silovanje i nedozvoljene polne radnje, iskorišćavanje maloljetnih lica za pornografiju, zlostavljanje i mučenje, iznude, otmice, razbojništva, teške krađe.

"Oni su uhapšeni u policijskoj akciji "Ares", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare, na kojoj su bili šefovi i načelnici policijskih uprava i SBPOK-a, koji su organizovali akciju.

Kako je precizirao, ta akcija je sprovedena u 27 opština i gradova u Srbiji.

Podnijete su i krivične prijave tako da je procesuirano ukupno 562 osobe, prenosi Tanjug.

Minsitar je naveo da je oduzeto 167 kilograma narkotika, kokaina, heroina, hašiša, maruihuane i ektazija i da su otkrivene tri laboratorije za proizvodnju marihuane.

Oduzeto je 29 pušaka, četiri automatkse puške, 30 pištolja, kilogram ekspoloziva, šest bombi i više od tri hiljade komada municije.

"Zaplijenjena je veća količina novca, 19 vozila kao i više računara i 150 gigabajta pedofilskog materijala", kazao je Stefanović.

Ministar je rekao da su neke od najvećih zaplena izvedene u Beogradu i Novom Sadu.

U Beogradu je uhapšen D.Ć. (30), kako je rekao Stefanović, pripadnik jedne od dvije najveće kriminalne grupe zbog iznude.

"On je uhapšen prilikom pokušaja iznude oko 20 hiljada eura" rekao je Stefanović i dodao da je prilikom pretresa kod njega pronađeno šest automobila i 20 ključeva drugih vozila, 13 luksuznih satova, kao i 5, 5 hiljada euraa u gotovom novcu.

On je dodao da policija nastavlja rad na suzbijanju kriminala i zahvalio pripadnicima policije koji su, zajedno sa nadležnim tužilaštvima, radili na ovoj, kako je rekao, jednoj od najvećih akcija.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније