Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta,HRT,I.Š. ]

18. 07. 2017. 08:38 >> 08:10
1

VJETAR PRESTAO

Hrvatska u plamenu, stigli kanaderi i navijači

Split, Zagreb -- Deo Hrvatske - Dalmacija juče je bio pod plamenom. U večernjim satima vatra ušla i u Split.

 

 

 

Mnogim stanovnicima Podstrane noćas je bilo vrlo teško jer se vatra spuštala s brda uz pomoć vjetra. Vatrogasci su se jutros do pet sati borili s vatrom.

Uspjeli su spriječiti prodor vatre do najbližih kuća, no ni sada nije lako jer je Podstrana potpuno u dimu, javio je HRT-ov novinar Željko Valčić. Kanaderi su počeli letjeti tako da je oko 6.30 bilo već 10-ak naleta. Rubno područje, uz same kuće u Podstrani, zalijeva se vodom. Pozitivno je što nema vjetra jer to posao olakšava vatrogascima na tlu, ali i kanaderima.

Kako prenosi hrvatski portal Index.hr, na požarištima u Srinjinama, Žrnovnici, Podstrani, Strožancu i Splitu veliki je broj vatrogasaca - 384 i 102 vozila.

Osim brojnih vatrogasaca, sezonaca, vojnika i građana pomahnitalu vatru u Splitu i okolini od sinoć gase i pripadnici navijačke grupe Torcida, kojima bi danas trebalo da se pridruže i navijači iz Zagreba, Rijeke i Osijeka. Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara izjavio je kasno sinoć da je najgora situacija s požarima na splitskom području prošla.

On je pozvao Splićane da se više ne samoorganizuju radi odbrane od vatre jer za to nema potrebe.

Istovremeno, Hrvatski automoto savez upozorio je danas da je zbog opasnosti od požara zatvoreno nekoliko puteva u blizini Splita, javila je agencija Hina.

Zbog požara su zatvoreni putevi Solin-Klis u smeru Dugopolja, put Žrnovnica-Srinjine i put Mravinci-Žrnovnica. Put Solin-Klis zbog požara je otvoren samo u smjeru od Dugopolja prema Splitu gdje se vozi uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat.

Na Jadranskoj magistrali između Lovrinca i Strožanca vozi se jednim trakom, naizmjenično, zbog požara.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније